Moldoveni, prinși la frontieră cu acte de identitate românești false cumpărate cu 50 de euro. Vroiau să ajungă în Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, ascunse asupra a doi cetăţeni din R. Moldova, două cărţi de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.

Episodul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, când în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru a intra în România, ca pasageri într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova, cetăţenii din R. Moldova C.V. şi S.I., în vârstă de 36 de ani, respectiv 39 de ani, transmite gazetaromaneasca.com.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse, în portofelele celor doi bărbaţi, două cărţi de identitate, cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au procurat cărţile de identitate de la o persoană necunoscută, contra sumei de 50 euro fiecare şi urmau să folosească documentele în Germania.

Poliţiştii de frontieră români efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articole similare
Comentarii