14 cazuri noi de infecție cu COVID-19 în Republica Moldova. Cifra totală a ajuns la 94

Ministerul Sănătății de la Chișinău anunță că, până la ziua de astăzi, în Republica Moldova au fost confirmate 94 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 14 cazuri noi, dintre care 10 au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte 4  cazuri au fost importate din alte țări, precum: Italia, Ucraina și România.

Cazurile noi de infectare prin transmitere locală sunt înregistrate în localitățile Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Ialoveni, Hâncești și municipiul Chișinău.

Totodată, în Republica Moldova sunt 23 938 de personae sub supraveghere.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

  • -Evitați locurile publice. Stați acasă;
  • -Păstrați distanța socială de minim 1 m;
  • -Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;
  • -Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;
  • -Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
  • -La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.
Articole similare
Comentarii