23 de candidați au depus dosarele de participare în concursul pentru selectarea judecătorilor la Curtea Constituțională din partea Guvernului

În cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului, 23 de persoane au depus dosarele de participare în perioada 2 – 14 iulie 2019. Menționăm că Executivul trebuie să desemneze 2 reprezentanți la Înalta Curte, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

„Dosarele fiecărui candidat vor fi analizate din perspectiva integrității. În cazul în care se vor descoperi averi nejustificate, aceste persoane nu vor fi admise în concurs”, a precizat anterior Prim-ministrul Maia Sandu.

Iată lista candidaților:

1. Arseni Alexandru
2. Străisteanu Doina Ioana
3. Potîrniche Oleg Petru
4. Strulea Maria
5. Postica Alexandru
6. Petrache Mihail
7. Roșca Nicolae
8. Corj Mihai
9. Secrieru Rodica
10. Manole Domnica
11. Coca Andrei
12. Cimil Dorin
13. Gafton Mihail
14. Serbenco Eduard
15. Guștiuc Andrei
16. Grosu Vladimir
17. Șova Liuba
18. Rusu Eugen
19. Groza Andrei
20. Buruiană Mihail
21. Arabadji Nina
22. Boișteanu Eduard
23. Pavel Dumitru

Cetățenii Republicii Moldova, reprezentanții societății civile, mass-media sau orice altă persoană interesată pot exprima opinii scrise în privința candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale, potrivit pct.11 din Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 299/2019.

Serviciul de presă al Guvernului menționează că opiniile anonime nu vor fi luate în considerare. Opiniile scrise vor fi expediate la adresa de e-mail [email protected] până la data de 19 iulie 2019 inclusiv.

Articole similare
Comentarii