A decedat generalul Anton Gămurari, fost comandant al Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger

Platforma Demnitate și Adevăr anunță cu tristețe profundă trecerea la cele veșnice a Generalului Anton Gămurari, membru al Consiliului Național al Platformei DA.
Generalul Anton Gămurari s-a născut la 15 august 1950 la Chișinău și a stat la baza formării tuturor subdiviziunilor cu destinație specială din Republica Moldova, fiind în perioada 1991-1997 șef al Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Anton Gămurari a murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

“Anton Gămurari a fost Omul cu care se asociază plenar victoriile eroilor noștri într-un război de ocupație care a pus în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova”, scrie pe pagina sa de Facebook Platforma DA.

Președintele Platformei DA, Andrei Nastase: „E regretabil ce se întâmplă în țara noastră. Încetul cu încetul pleacă poeți, pleacă scriitori, pleacă elitele noastre adevărate, oameni care de multe ori au renunțat la sine pentru popor și pentru țară. Astăzi a trecut în ceruri un om pe umerii căruia a stat războiul de la Nistru. Anton Gămurari va rămâne în memoria mea, a familiei mele, a colegilor mei din Platfoma Damnitate și Adevăr ca un etalon, chiar dacă de-a lungul timpului, numele lui a fost împroșcat cu tot noroiul pe care-l are Republica Moldova. Sunt atât de trist, atât de marcat de această pierdere… Vreau să-i îndemn pe toți cei care susțin Platforma Demnitate și Adevăr să rămână în continuare alături de acest partid, născut în stradă, un partid în care s-a regăsit și generalul Gămurari.”
Dumnezeu să-l aibă în paza Sa! Drum lin, Generale!
Articole similare
Comentarii