Adolescenți care vor să devină jurnaliști, în vizită la UNIMEDIA

Săptămâna trecută a demarat Cursul de inițiere în jurnalism la Academia Prospera, curs pe care am onoarea și marea plăcere să îl țin pentru elevii de 12-16 ani care vor să devină jurnaliști. Am rămas surprinsă să constat cu satisfacție că deja la această vârstă elevii sunt extrem de motivați și deciși ce vor să se facă în viață, ce meserie să îmbrățișeze și ce ce cale să urmeze. Sunt oportunități foarte bune pentru ei să guste din această profesie.

Jurnaliștii de la UNIMEDIA le-au vorbit tinerilor despre ce înseamnă să fii jurnalist în R. Moldova și le-au dat sfaturi prețioase pentru viitor. Adevărul este cel pe care pur și simplu suntem obligați să îl transmitem publicului. Asta este menirea noastră, a jurnaliștilor, să transmitem informația de la sursă către public, fără ca să o trunchiem. Căutăm adevărul ca să îl transmitem oamenilor.

Apoi, tinerele au avut șansa să discute și cu invitata emisiunii Alb&Negru, jurnalista Natalia Ghilașcu, care le-a povestit din frumoasa experiență acumulată în SUA, după ce a câștigat o bursă de studii în jurnalism. Întrebări au fost multe și pe măsură.

După sfaturile și urările de bine primite, pentru eleve a urmat multașteptata sesiune de fotografii, cu foarte multe fotografii:)

Articole similare
Comentarii