„Adopție cu iz de Corupție! Numai asta îmi vine să cred!”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă să vă informeze despre cazul familiei Vîrlan, stabilită în Italia, care de mai bine de 4 ani trece prin lungul şi durerosul drum al adopției. Dezamăgirile sunt tot mai mari, iar luminița de la capătul tunelului aşa şi nu se vede.

Iată o nouă mărturie a familiei Vîrlan transmisă prin intermediul Portalului Nr.1 al Diasporei ER NEWS.

„Acum câteva luni v-am povestit cât este de lungă şi  dureroasă calea adopției în R. Moldova. După câteva articole publicate pe Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS, a început să se miște carul din loc. Dar nu în beneficiul nostru. Pentru că impresia care mi s-a creat este că asistenții sociali ne contactează numai să nu zică că nu fac nimic pentru a rezolva cazul nostru. Am primit câteva telefoane cu niște propuneri fără logică. Iar ultimul apel pe care l-am primit de la Direcția de asistență socială și protecție a familiei din Taraclia pur și simplu ne-a doborât.

Am fost sunată de o doamnă care mi-a zis că sunt două surorioare care așteaptă să fie adoptate (eu mă vedeam deja mamă). Însă doamna de la asistența socială din Taraclia, care nici nu m-a lăsat să întreb nimic, mi-a zis că nu este posibil ca noi să obținem această adopție pentru că în dosarul nostru este indicat faptul că suntem disponibila să adoptăm copii de la 0 la 6 ani, iar fetița mai mare are deja 7. Atunci am izbucnit în plâns și am întrebat-o de ce atunci m-a mai sunat? Atât am putut să spun…

Am rămas iar cu sufletul răscolit, cu nopți nedormite și cu gândul că nimănui nu-i pasă de noi, de traumele psihologice pe care le acumulăm după fiecare tentativă de acest gen!

Dar mai mult mă doare că acești copii atât de doriți de noi, părinții adoptivi, pentru asistenții sociali sunt ca și niște obiecte cu termen de valabilitate! Tot îmi sună în cap fraza „Dumneavoastră nu puteți să o adoptați pentru că are deja 7 ani, dar în dosar este scris până la 6 ani”…

Nu domnilor, copii nu sunt obiecte, iar noi nu suntem proşti, ca să nu înțelegem că la mijloc este altceva. Adopție cu iz de Corupție! Numai asta îmi vine să cred!”

Citește şi:

Lung și dureros e drumul adopției în R. Moldova. Mărturiile unui cuplu despre calvarul prin care trec

Articole similare
Comentarii