Aeroportul Internațional Chişinău a ajuns din nou pe mâna ruşilor

Oamenii de afaceri din Rusia îşi întăresc tot mai mult poziția în R. Moldova.

Compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău, confirmă că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deţine 95% din „Avia-Invest”. De asemenea, a fost confirmat şi faptul că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, transmite trvmoldova.md.

„În ultimii ani, aeroportul, fiind administrat de compania concesionară, s-a dezvoltat dinamic. Este clar că dezvoltarea în continuare a aeroportului ca centru regional de transport între Europa şi Asia depinde de volumul şi stabilitatea investiţiilor atrase. Printre priorităţile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum şi a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune. Atragerea investiţiilor pentru realizarea acestor planuri este sarcina mea principală în calitate de nou participant. Avem mult de lucru. Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la 5 milioane în următoarea perioadă”, a declarat Andrei Goncearenko, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului Chişinău.

Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcţii, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare şi comerţ.

Articole similare
Comentarii