“Ajutor! Murim!”: Mesajul cutremurător al unui medic din prima linie transmis fostei ministre a Sănătății, Ala Nemerenco

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, a publicat pe contul său de Facebook mai multe mesaje cutremurătoare de la medicii din prima linie în lupta cu COVID-19. Ei cer cu disperare ajutor!

”Situația este ieșită de sub control, și numai ipocriții și ignoranți nu recunosc. Și în rând cu ei – guvernanții. Eu însă vreau să vă fac cunoscuți cu unul din mesajele care îmi vin zilnic. Este de la un medic din prima linie. Am cerut permisiunea dumnealui să-l public, deoarece este strigător la cer și mi-a lăsat multe noduri în gât. Medicul nu este un începător, a văzut multe, dar concluzia este că sistemul deja cedează.

Este despre cum doi lucratori medicali, după ore în șir de alergătură și muncă în combinezoane de plastic aproape ca în saună, obosiți și chinuiți, s-au trântit în genunchi la orele 1 de noapte și se rugau Domnului să se facă 8 dimineața să li se termine tura.

Atunci când oficialii nu fac nimic, noi putem să ne mobilizăm și să ne salvăm colegii? Fiindcă nu se mai vede pentru ei capătul tunelului.

Vă rugăm pe toți din suflet, păstrați distanța, spălați mâinile, purtați mască în locuri aglomerate și stați izolați – la pădure, la țară, acasă. Nu contribuiți la răspândirea infecției. Nu contribuiți la distrugerea sistemului medical căci o să se ajungă să nu mai existe acces la elementare servicii medicale – acest sistem este în riscul ca în curând să cadă.

Rezistați, dragi Oameni în halate și combinezoane!”, a scris fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco pe Facebook.

Articole similare
Comentarii