În timp ce 109 copii au murit în Ucraina, Putin sărbătorește masacrul din Ucraina cu un miting pro-război în stil nord-coreean

În cea de-a 23-a zi a războiului început de Vladimir Putin în Ucraina, un miting pro-Kremlin sub pretextul „aniversării” a opt ani de la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia are loc astăzi pe stadionul Luzhniki din Moscova.

Peste 100 de mii de ruși au fost aduși pe stadion, cu steaguri și cocarde cu litera „Z”, cea care este marcată și pe tancurile din Ucraina. La manifestație, care este de fapt una de susținere a războiului din Ucraina, participă și Vladimir Putin.

De cealaltă parte, la Lvov o imagine cât 1 000 de cuvinte arată prețul războiului lui Putin în Ucraina – 109 copii uciși până acum în acest război absurd.

Tot mai multe voci ale comunității internaționale, inclusiv premierul României, Nicolae Ciucă, vorbesc despre ”adevărate crime împotriva umanității, crime de război care caracterizează această acțiune a Rusiei împotriva democrației, împotriva occidentului, împotriva lumii”.

”O agresiune inacceptabilă soldată cu valuri de refugiați, distrugeri de locuințe, spitale, maternități, grădinițe și școli similare cu cele din din Groznâi, Alep, le regăsim azi la Mariupol, la Herson, Harkov sau Kiev”, mai declară premierul României.

Și totuși cine îl poate opri pe Putin?

Cine îl poate opri pe Putin? Doar propriul popor răsculat care simte pe pielea proprie consecințele acestui război absurd cu Ucraina, doar propriul anturaj care poate fi mai lucid la minte decât acest tiran care duce la pieire până și propria lui țară. Rusia deja e slăbită, iar într-o lună consecințele sancțiunilor şi izolării economice vor fi catastrofice pentru Rusia şi poporul rus. Aşa a înțeles Putin să construiască „noua lume rusă”. Sfârșitul e aproape.

Articole similare
Comentarii