UE suspendă licența de emisie pentru posturi TV din Rusia: NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV și Pervyi Kanal

Ca răspuns la continuarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și la gravitatea escaladării actuale a atacurilor împotriva civililor și a infrastructurii civile, Consiliul Uniunii Europene a adoptat vineri, 16 decembrie, un al nouălea pachet de noi măsuri menite să intensifice presiunea asupra Rusiei și a guvernului acesteia.

După alimente și foamete, Putin folosește acum ca armă iarna, privând în mod deliberat milioane de ucraineni de apă, electricitate și încălzire. Uniunea Europeană răspunde acestei ultime escaladări și acestor crime de război printr-un al 9-lea pachet de sancțiuni severe. Vom continua să vizăm economia și persoanele care joacă un rol esențial în acest război brutal.

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate

Radiodifuziune și televiziune

Pentru a contracara campania internațională sistematică a Federației Ruse de dezinformare și de manipulare a informațiilor care are ca scop destabilizarea țărilor învecinate, a UE și a statelor sale membre, Consiliul a inițiat procesul de suspendare a licențelor de difuzare a patru canale mass-media suplimentare: NTV/NTV MirRossiya 1REN TV și Pervyi Kanal.

Aceste canale se află sub controlul permanent, direct sau indirect, al conducerii Federației Ruse și au fost utilizate de aceasta pentru acțiunile sale continue și concertate de dezinformare și propagandă de război, care legitimează agresiunea Rusiei și subminează sprijinul pentru Ucraina. În conformitate cu Carta drepturilor fundamentale, aceste măsuri nu vor împiedica respectivele canale mass-media și personalul acestora să desfășoare alte activități în UE în afara activităților de difuzare, de exemplu cercetare și interviuri.

 

Articole similare
Comentarii