Apel de la profesor către profesori: Nu colectați taxe de la părinți

Nu colectați taxe de la părinți! Acesta este mesajul președintei Asociației generale a învățătorilor, doctorul în pedagogie, conferențiarul universitar, Mariana Marin lansat, anul trecut, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

În video de mai jos puteți revedea acele declarații, care sunt valabile în orice circumstanță.

Apel de la profesor către profesori : nu colectați taxe de la părinți.

Gepostet von Elena Robu Blog am Montag, 7. August 2017

Iată și cele mai importante teze lansate de doctorul în pedagogie, conferențiarul universitar, Mariana Marin

*Să refuzăm să colectăm aceste taxe, noi profesorii. Este mai prejos decât orice. Să refuzăm cu demnitate.

*Știu profesori care se plâng că a fost interzis faptul să li se aducă o cutie de ciocolate sau flori. Dar vouă vă trebuie această cutie de ciocolate? Pentru ce luați cutia de ciocolate? Pentru că ați făcut ceva sau va trebui să faceți?

*Nu consider că un părinte trebuie să îți aducă o cutie de ciocolate. Ca părinte nu am dat copiilor mei cutii de ciocolate pe care să le ducă profesorilor lor. Cu nicio ocazie. Doar plătesc cotizația în cadrul Asociației. Dar am susținut profesorii în fața părinților.
***
Chiar dacă e dureros și având în vedere condițiile mizere în care activează cadrele didactice în R. Moldova, oricum cred că este nevoie să se discute pe larg acest subiect. Cât de pertinent este un asemenea îndemn? Voi ce credeți? Ce pot face profesorii ca să împiedice strângerea ilegală a banilor de la părinți pentru susținerea sistemului de învățământ din Moldova?

Articole similare
Comentarii