Au furat bijuterii în valoare de peste un milion de lei de la o mănăstire din Drochia

Bijuterii din aur şi argint, estimate la peste un milion de lei au fost furate de la icoana Maicii Domnului de la o mănăstire din Drochia de către doi recidivişti. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor doi în judecată.

Crimele au fost comise la începutul lunii aprilie curent, la Mănăstirea ”Sfântul Proroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia, anunță Procuratura.

Unul dintre inculpaţi a pătruns în interiorul mănăstirii printr-un geam, de unde a sustras mai multe obiecte de cult. Peste trei zile, acesta a revenit la locul crimei, însă nu singur, ci împreună cu un amic, care fusese eliberat, înainte de termen, din detenţie, chiar în acea zi.

Prin metoda similară indivizii au pătruns în biserica mănăstirii, au forţat sistemul de fixare a sticlei de protecţie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar din tetrapod au furat mai multe bijuterii din aur şi argint donate de enoriaşi. Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor sustrase se ridică la peste un milion de lei.

Bărbații au fost reţinuţi în aceeaşi zi, în autogara din Soroca, asupra lor fiind depistate lucrurile sustrase din lăcaşul sfânt şi restituite mănăstirii.

Aceştia au câte 45 de ani, sunt locuitori ai raioanelor Făleşti şi Orhei, şi au mai fost în conflict cu legea, fiind condamnaţi pentru o serie de furturi din biserici.

Din momentul reţinerii şi până în prezent, inculpaţii se află în arest. Fiind audiaţi de procurori, indivizii şi-au recunoscut integral vina și au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Cei doi riscă acum de la 7 până la 12 ani închisoare.

Articole similare
Comentarii