Au traversat 7 țări pe bicicletă pentru a ajuta elevii din Moldova

Au traversat 7 țări pe bicicletă pentru a ajuta elevii din Moldova. Scriam în luna aprilie un articol pe blog despre cinci tineri francezi care și-au propus să traverseze pe bicicletă 7 țări europene pentru a-i întâlni și a le oferi un ajutor elevilor din satul Zberoaia, raionul Nisporeni.

Cinci tineri din Franța vor ajuta școala din Zberoaia, Nisporeni

Obiectivul tinerilor francezi Jérémy, Chloé, Julien K., Justine și Julien L. a fost atins. După 81 de zile de aventură, 4054 de kilometri parcurși pe bicicletă, 7 țări traversate de la Vest la Est și cu amintiri pentru o viață, tinerii francezi au ajuns în satul Zberoaia, raionul Nisporeni. Întâlnirea cu copiii care îi așteptau cu nerăbdare a fost una destul de emoționată.

Pe parcursul acestei aventuri, Asociația Wizzem, creată pentru implementarea acestui proiect, a anunțat colectare de fonduri pentru a cumpăra rechizite școlare și echipament sportiv copiilor din Zberoaia. În total s-au adunat peste 3000 de euro. Asociația își propune să cumpere și un bilet de avion tur-retur pentru un elev din Moldova care să vină să studieze limba franceză la Alianța Franceză din Toulouse timp de 2 săptămâni.

Tinerii francezi le mulțumesc din suflet tuturor celor care s-au implicat și au făcut donații.

Dacă statul R. Moldova nu este în stare să asigure minimul necesar generației tinere, adică elevilor, suntem nevoiți să ne implicăm noi, cei cărora ne pasă.

Articole similare
Comentarii