Bilanțul oficial al catastrofei de la Genova: 43 de morți

În Italia ziua de sâmbătă, 18 august, a fost declarată zi de doliu național și au avut loc funeralii de stat pentru victimele catastrofei produsă la Genova. Un bilanț oficial vorbește deja despre 43 de morți. Printre ei se numără și românul despre care inițial se spunea că a murit. El fusese internat în comă profundă de gradul IV într-un spital italian unde a și decedat.

Există multă nemulțumire în Italia față de autorități, ca urmare a acestei tragedii. Mai multe familii au ales să nu participe la funeraliile de stat şi au organizat înmormântări private în alte zone ale Italiei.

Nunzia, mama unui tânăr de 26 de ani care a murit în accident, a declarat că ea consideră că statul italian este responsabil şi că „parada politicienilor este o ruşine”. Ea a adăugat că oficialii guvernului nu ar trebui să fie văzuţi la înmormântarea victimelor, scrie digi24.ro.

În același timp, mii de oameni s-au adunat în oraşul Torre del Greco, de lângă Napoli ca să asiste la funeraliile a patru tineri din localitate, ucişi în prăbuşirea podului rutier din Genova. Doi dintre ei aveau 26 de ani, ceilalţi doi aveau 29 de ani. Cei patru tineri erau prieteni şi mergeau împreună cu maşina către Nisa, unde credeau că îi aşteaptă câteva zile de distracţie.

Familiile celor patru tineri au decis să boicoteze funeraliile de stat şi au organizat o ceremonie la catedrala din Torre del Greco, în semn de protest faţă de autorităţi.

„Fiul meu nu a murit, ci a fost ucis, deoarece statul nu a avut grijă de cetăţenii săi. Şi nu doar fiul meu este mort”, a spus Roberto Battiloro, tatăl unei victime. (sursa: digi24.ro)

Este o dramă fără margini. În această tragedie au murit familii întregi: mama, tata și copiii. Cineva cu siguranță va trebui să răspundă pentru toată această catastrofă.

Articole similare
Comentarii