Ce crede o basarabeancă stabilită în Israel despre victoria interpretei Netta Barzilai la Eurovision

Victoria reprezentantei Israelului la Eurovision a stârnit controverse la nivel internațional. Unii au criticat modul de a fi al interpretei, alții s-au expus pe marginea declarațiilor făcute de Netta despre Ierusalim. S-ar putea ca Eurovision 2019 să fie boicotat de mai multe țări, anume din cauza acestor declarații. În plus, încă nu e clar unde va fi organizat concursul, la Tel Aviv sau la Ierusalim.

Basarabeanca din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni, Carolina Damian, stabilită de 22 de ani în Israel împărtășește, într-un interviu pe blogul www.elenarobu.md, din emoțiile pe care le-a avut anul acesta urmărind Eurovision-ul.

”Personal mi-au plăcut trei piese, dintre care Israel, Austria și Ucraina. Tot timpul, îmi împărțeam trăirile în 3: Moldova, România, Israel”, a mărturisit basarabeanca.

Netta Barzilai, câștigătoarea Eurovision 2018

Despre interpreta Netta Barzilai spune că este talentată și fără steriotipuri, iar piesa pentru Eurovision a fost compusă special pentru ea. ”Cel mai mult reacționez atunci când se comentează urât dspre aspectul fizic al omului, nu accept acest lucru și asa îmi educ și copii! Despre prestația Nettei pot să spun că am urmărit-o de când a participat la concursul ”Ha-kohav ha-ba”, prototipul Next Star. Este talentată și lipsită de stereotipuri, este diferită! Însă nu a fost tot timpul așa, a trecut prin multe umiliri. Piesa de la Eurovision a fost compusă special pentru ea, luându-se în considerare temperamentul ei și capacitățile vocale. Piesa a avut un mesaj puternic, încurajându-i pe mulți să nu le fie frică să fie diverși. De asemenea încurajează mai multe femei să spună:NU!”, a povestit femeia.

Basarabeanca își exprimă punctul de vedere și în privința frazei pe care a rostit-o interpreta în momentul când și-a luat trofeul. ”Despre felul în care a Netta și-a exprimat bucuria succesului cu fraza „La anul în Ierusalim”, o cunosc și eu, pentru că o spun toți evreii la sărbătoarea de Paște, este un vers dintr-o rugăciune. Mai mult de atât, pentru israelieni, capitala este Ierusalim, iar pentru Netta a fost ceva firesc să spună asta! Dar, evident, din alt punct de vedere, se poate subînțelege un mesaj politic care poate ridica din nou statutul Ierusalimului. Unele țări vor boicota concursul anul viitor, sau sub presiunea lor, Eurovisionul se va muta în Tel Aviv. Vom vedea”, a conchis Carolina Damian.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Cum se descurcă basarabenii în Israel: Experiența de emigrare a Carolinei Damian

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii