Ce facem cu Scuarul „Mihai Eminescu” din centrul Chișinăului

Primăria Chișinău organizează dezbateri publice asupra proiectului de amenajare a Scuarului „Mihai Eminescu” din centrul capitalei. Salut această inițiativă. Într-adevăr, este necesară o nouă abordare, o nouă amenajare a acestui Scuar aflat în inima capitalei.

Sper, ca în urma acestor dezbateri, să dispară tarabele în care se vând tricouri cu mesaje pro-Kremlin, în care Putin își etalează mușchii. Sper să dispară și restul obiectelor cu însemne sovietice.

Despre această problemă am scris în urmă cu ceva timp.

https://elenarobu.wordpress.com/2016/05/15/vizita-de-lunga-durata-a-lui-putin-la-chisinau/

O soluție ar fi ca primăria să ofere spațiu pe strada pietonală comercianților care acum vând obiecte de artizanat în Scuarul „Mihai Eminescu”, așa cum se întâmplă în alte orașe de exemplu. Aș vrea foarte mult să pot să găsesc pe strada pietonală tarabe în care să se vândă costume naționale, ie, catrință, drapele naționale, bijuterii, alte obiecte de artizanat românești.

Municipalitatea propune însă două locaţii – Scuarul Catedralei (în spatele Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” până la strada pietonală Eugen Doga) şi pasajul subteran de la intersecţia bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – bd. Constantin Negruzzi – str. Ciuflea.

Consider că strada pietonală este o locație mai bună pentru comercianții care vând obiecte de artizanat decât cele identificate de Primăria Chișinău.

Aștept opiniile dvs. la rubrica “comentarii”.

Articole similare
Comentarii