Cel mai așteptat meci de fotbal: Franța și Moldova se întâlnesc astăzi pentru prima dată pe stadionul Zimbru din Chișinău. Ce scrie presa franceză

Cel mai așteptat meci de fotbal al anului în R. Moldova. Pentru prima dată în istorie, naționala Moldovei joacă într-un meci oficial împotriva Franței, campioană mondială. Suporterii, dar și cei mai puțin inițiați în ale fotbalului, vor sta în această seară cu ochii lipiți în televizor pentru a urmări marele meci.

Cu această ocazie, o parte a presei franceze a descoperit unde se află R. Moldova. Iată câteva idei care s-au scris în aceste zile în presa din Franța cu referire la meciul de fotbal din această seară.

Francebleu.fr scrie că echipa Franței își lansează parcursul său pentru calificările la Euro 2020 cu o deplasare în Moldova unde va juca meciul vineri la ora 20.45 (ora Franței). Marii favoriți în fața a unei modeste echipe, les Bleus nu se văd decât câștigând acest meci.

Letelegramme.fr vorbește despre echipa Moldovei ca fiind una dintre cele mai slabe pe care le întâlnește naționala Franței, alături de Andorda, Malta, Feroe sau Azerbaidjan.

Linternaute.com adaugă faptul că selecționata Moldovei nu există decât din 1990 și că niciodată nu s-a calificat pentru o fază finală la Euro sau Cupa Mondială. Cele două echipe se vor reîntâlni pe 14 noiembrie 2019 pe Stade de France, pentru un meci de retur. Selecționata Moldovei face parte din cele 8 selecționate europene pe care Franța nu a întâlnit-o niciodată într-un meci oficial sau amical. Este vorba despre Gibraltar, Saint-Marin, Liechtenstein, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Kazahstan.

De cealaltă parte, seecționerul naționalei Moldovei Aexandru Spiridon, a declarat zilele trecute într-o conferință de presă că ”partida va fi una extrem de dificilă, naționala Franței nu are părți slabe și că este un noroc pentru actuala generație a Moldovei să poată juca împotriva campioanei mondiale”.

Le urăm mult succes celor două echipe și să câștige până la urmă experiența și prietenia între Moldova și Franța.

Articole similare
Comentarii