Directoarea Grădiniţei nr. 53 din Chişinău, eliberată din funcţie

Directoarea instituţiei de educaţie timpurie nr. 53 din sectorul Centru al capitalei a fost concediată. Decizia de eliberare din funcţie a managerului grădiniţei a fost luată în urma unui control inopinat desfăşurat în cadrul instituţiei, efectuat de inspectorii Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport. Controlul a fost iniţiat la sesizarea mai multor părinţi ai căror copii frecventează această grădiniţă, se arată într-un comunicat al primăriei capitalei.

Controlul a stabilit, printre altele, că în luna august 2017 în cadrul instituţiei au fost colectaţi bani pentru evacuarea gunoiului, în urma lucrărilor de reparaţie capitală a acoperişului, deşi aceste lucrări au fost efectuate de către un agent economic.

De asemenea, s-a constatat că la organizarea procesului de alimentaţie a copiilor din instituţie nu se respectă cerinţele de alimentaţie în conformitate cu meniul-model aprobat de Centrul de Sănătate Publică şi coordonat de Direcţia educaţie de sector.

În acelaşi timp, pe parcursul lunilor mai – iunie 2018 copii care frecventează grădiniţa au fost alimentaţi cu o normă bănească mai mică decât norma aprobată de Consiliul municipal Chişinău. Concomitent, în cabinetul medical au fost depistate medicamente cu termen expirat.

***
În grădinițele din Chișinău e nevoie să se facă ordine, multă ordine. Cine este următorul manager de grădiniță care va fi concediat și cine va fi pus în loc?! Demisiile sunt o soluție pentru starea de lucruri din grădinițe? Sunt doar câteva întrebări care deocamdată rămân în suspans.

Articole similare
Comentarii