Doi morți și mai mulți răniți în România din cauza vremii

Este peisaj de iarnă veritabilă în multe zone din România. 19 judeţe sunt sub alertă meteo de ninsori şi viscol. Ninsori sunt aşteptate însă peste tot. Acest weekend va sta sub semnul ninsorilor în mare parte a ţării şi nu vor lipsi răbufnirile vântului, transmite www.digi24.ro

De sâmbătă de la ora 6:00 a intrat în vigoare un cod portocaliu de ninsori şi viscol. Sunt vizate judetețele Timiș, Caraș, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova. Strat consistent de zăpadă se va depune şi în Banat, Crișana, Transilvania, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei.

În după amiaza acestei zile, s-au produs două accidente grave în Timiş şi Vâlcea, doi oameni şi-au pierdut viaţa, după ce maşinile în care se aflau au derapat de pe şosele. Două ambulanţe din Olt şi Teleorman aflate în misiune au rămas blocate noaptea trecută în nămeţi. A fost nevoie de intervenţia utilajelor pentru a le scoate din zăpadă.

În Vâlcea, un om a murit şi un altul este grav rănit după un accident în care a fost implicat şi un camion încărcat cu lemne.

O femeie și-a pierdut viața și alte 4 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o maşină a derapat în Timiș. Șoferul în vârstă de 29 de ani nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens unde s-a izbit violent de un autoturism care circula regulamentar. În urma accidentului, drumul care face legătura între Timișoara și Buziaș a fost blocat vreme de jumătate de oră. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele șoferului vinovat și continuă cercetările.

Articole similare
Comentarii