Eduard Digore: ”Procuratura R. Moldova din ultimii 10 ani, echivalent al unei organizații criminale”

Avocatul Eduard Digore susține, într-o postare pe Facebook, că procuratura R. Moldova din ultimii 10 ani este un echivalent al unei organizații criminale. ”Când spun asta, procurorii știu ce spun. Judecătorii la fel, pentru că ei au primit spre examinare cauze cu rechizitorii nule, cu acuzații generice, fără identificarea locului și timpului pretinselor acțiuni imputate, fără probe, fără temeiuri și fără bun-simț.

Astfel de rechizitorii au “băgat la zdup”, adică întemnițat foarte mulți oameni. Oamenii de afaceri autohtoni și străinii care desfășurau activități economice în Moldova, au fost primele victime. Penitenciarul 13 din Chișinău era foaia de parcurs a celor care nu “colaborau” cu Procurorii. Sume enorme estorcate pentru neaplicarea unei măsuri preventive. Milioane de euro ceruți prin interpuși (inclusiv avocați)”, susține Eduard Digore.

Potrivit avocatului, ”durerile și chinurile acestor oameni, cu familii destrămate, cu pete de ordin psihologic,au început să scrie. Pregătiți rechizitoriile împotriva procurorilor și magistraților, stimați procurori ce veți veni. Veți avea totul probat, cu subiect și predicat. Dl Harunjen cunoaște schemele care aveau aplicare, la fel și dl Morari, dna Bețișor dar și marea parte a procurorilor de la Procuratura Anticorupție, PCCOCS, Procuratura Municipală. Voi ați creat și întreținut acest grup criminal organizat, numit procuratura.

Ceea ce pot să vă spun e că, clienții mei scriu acuma rechizitoriile voastre. Eu nu glumesc!

Plecați toți cei care foloseați lista pentru cei care trebuiau să fie arestați, cei care preluați și executați comenzi ilegale.

Cred că a venit timpul pentru voi!

Judecătorii de la Curtea de apel Chișinău? Responsabilii de examinarea recursurilor? Poate face cineva pasul în față? Judecătorii de instrucție?

Eu vă întreb, fiind conștient de faptul că nu v-a păsat de cei pe care-i distrugeați, de voi și familiile voastre v-a păsat?

Mâine scrieți denunțuri împotriva celor care v-au indicat, obligat, șantajat! Va fi o circumstanță atenuantă bună”, mai scrie Eduard Digore.

Articole similare
Comentarii