Expoziție permanentă de artă la Președinție. Primul artist găzduit este reputatul pictor Vladimir Palamarciuc

Președinția Republicii Moldova va găzdui în această primăvară lucrările cunoscutului pictor Vladimir Palamarciuc. O expoziție ce conține 36 de tablouri ale sale, multe dintre ele create în anul pandemic 2020, a fost inaugurată astăzi în clădirea instituției. Tablourile, expuse la primele etaje ale clădirii, vor putea fi admirate de oaspeții Președinției și angajații administrației prezidențiale.

De-a lungul celor patru decenii de creație Vladimir Palamarciuc a expus în numeroase țări – Franţa, Germania, România, Rusia, Turcia, Ucraina, Afganistan și Uzbekistan, fiind distins cu numeroase premii naționale și internaționale. Creează într-un stil modern, metaforic, oscilând între goblen, colaj și pictură, cu arhitectonică clară, dar și multă emoție. „Nu am în viața mea decât munca și această pioșenie în fața pânzei albe. Un artist este în eternă competiție cu sine și cu puritatea acestui alb,” spune maestrul Vladimir Palamarciuc.

Expoziția de pictură din clădirea Președinției va funcționa în bază permanentă și va găzdui pictori și artiști vizuali din țara noastră. Autorii și lucrările expuse vor fi schimbate la fiecare trei luni. „Ne propunem astfel să transmitem un semnal de sprijin pentru creatorii de artă din țara noastră,” spune Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova.

Inaugurând expoziția permanentă de artă, instituția își reconfirmă angajamentul de a încuraja arta din Republica Moldova și de a fi ambasadoarea culturii moldovenești. Odată cu încheierea perioadei pandemice, instituția va examina posibilitatea de a permite accesul tuturor doritorilor la vizitarea expoziției, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Articole similare
Comentarii