Femeile

0

Astăzi articolul meu nu este despre flori, ciocolate sau diamante. Astăzi scriu despre sacrificiu, despre uitarea de sine și renunțarea la viața proprie. Este destinul zecilor de mii de femei din Moldova care au ales să plece în străinătate pentru a oferi o viață mai bună copiilor lor.

Și ce bine a punctat toată această dramă a femeilor noastre, a țării noastre scriitorul Ion Druță:

„Și când a bătut disperarea la ușă, când Moldova s-a pomenit la o răscruce de drumuri flămândă și degerată, nu bărbații Moldovei, cum ar fi fost firesc, ci femeile, fiicele, mamele s-au repezit să-și salveze casa, pământul și neamul. Spre cumplita noastră rușine, din cei aproape un milion de cetățeni plecați peste hotare să-și câștige bucata de pâine, două treimi, dacă nu mai mult, sunt Mariile noastre.”

Femeile nostre au ales sacrificiul de sine pentru bunăstarea familiei, a copiilor. Au ales să trăiască într-un dor nebun departe de familie, de casă, de copii. Au plecat mamele în străinătate și au rămas tații acasă.

Însă la ce am ajuns astăzi, la un model de familie distrorsionat, la copii care au crescut fără mame, fără o familie integră. De unde să preia ei, copiii, adolescenții, modele de familii integre, cu mamă si tată, cu relații normale între soți și multe alte aspecte pe care le putem dezbate aici.

Da, femeia din Moldova trece prin multe sacrificii, pentru că așa a fost educată, din generație în generație, pentru că încă mai trăim într-o societate plină de prejudecăți și stereotipuri despre femei. Dar poate este momentul să se oprească și să se întrebe de ce? pentru ce? cui îi folosește? Poate a venit momentul ca lucrurile să fie puse în altă ordine? Poate e cazul ca și bărbații acestei țări să își asume niște responsabilități, niște sacrificii la urma urmei pentru a oferi un viitor mai bun acestei națiuni.

Dar până ca lucrurile să revină la normal într-o țară normală, mamele acestea care au plecat și care au salvat viețile copiilor lor merită toată recunoștința. Și nu doar astăzi, dar în fiecare zi!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!