Finanțare din partea UE pentru comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului. Iată unde puteți depune dosarele

UE oferă finanțare pentru modernizarea obiectelor de infrastructură socială pe ambele maluri ale râului Nistru. Comunitățile sunt îndemnate să înainteze spre finanțare proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială.

Propunerile de proiect pot viza modernizarea instituțiilor sociale, cum ar fi cele cu profil medical, cultură, sport sau învățământ, dar și proiecte de reabilitare a infrastructurii comunitare critice: rețele de aprovizionare cu apă, canalizare, sisteme de gestionare a deșeurilor, iluminare stradală și altele.

O singură localitate sau câteva localități de pe același mal pot depune dosarul pentru finanțare în valoare de până la 80.000 euro. Cererile comune, elaborate de comunitățile de pe diferite maluri, vor fi finanțate cu până la 125.000 euro. Proiectele trebuie să promoveze cooperarea și încrederea între locuitorii din dreapta și stânga Nistrului.

Uniunea Europeană va finanța modernizarea a estimativ cinci obiecte de infrastructură socială pe fiecare mal, în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Cerințele, criteriile de selectare, lista localităților eligibile și alte detalii pot fi consultate pe site-ul PNUD, organizație care implementează Programul. Termenul limită de depunere a dosarelor este 8 aprilie 2019, ora 16.00.

Articole similare
Comentarii