Focul Haric și ipocrizia politicienilor

An de an, scriu înainte de sfintele sărbători de Paști, despre ipocrizia politicienilor care își dau coate să se spele de păcate și să ajungă la Ierusalim pentru a le aduce alegătorilor Focul Haric și să îl împartă ulterior enoriașilor. Scriu în speranța că lucrurile se vor schimba, dar nu este așa. E regretabil că un moment divin este transformat într-unul meschin și ridicol, din cauza politicienilor sau a celor care reprezintă instituțiile de stat, dar și a unor fețe bisericești care acceptă și tolerează un asemenea comportament.

Anul acesta, Mitropolia Moldovei anunță, printr-un comunicat de presă, că din delegație fac parte patru clerici, fără a menționa și alte persoane care apar în poza de mai jos.

Este vorba, între alții, și de șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, colonelul Gheorghe Cavcaliuc. Multe deja nu mă mai surprind din ceea ce se întâmplă în R. Moldova, dar chiar este regretabil că într-atât de mult se încurcă lucrurile și un moment solemn, divin, aș spune, cum este Focul Haric, este transformat într-o rutină din cauza oamenilor care pur și simplu nu au ce căuta în asemenea delegații, cel puțin să nu facă parte din delegațiile oficiale. Repet, ca persoană fizică oricine poate merge la Ierusalim, doar că ușile nu sunt deschise pentru toată lumea care vrea să asiste la minunea pogorârii Focului Haric.

Eu nu pot găsi o explicație de ce colonelul Gheorghe Cavcaliuc face parte din această delegație. Ce are IGP cu Mitropolia Moldovei, cu biserica? Este în pericol Focul Haric și trebuie apărat? Cineva atentează, vrea să ”asasineze” acest Foc Haric? Este ridicol.

E ipocrit să folosești anumite momente cu adevărat sacre, sfinte în scopuri pur personale, în interese politice, meschine. Marea întrebare este de ce Biserica a permis intrarea politicului în lăcașul sfânt? De ce unii preoți nu apără lucrurile sfinte? De ce lasă ca aceste lucruri sfinte să fie pătate cu simpla prezență a unor demnitari compromiși definitiv?

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii