În Republica Moldova a fost administrat primul vaccin anti-Covid-19

”Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți – astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate”, scrie pe rețelele de socializare președinta R. Moldova Maia Sandu.
”Știu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare. Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile. Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin.
Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie”, a ținut să transmită șeful statului.

 

Amintim că pe data de 27 februarie la Chișinău au ajuns primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România.

Prima etapă de vaccinare împotriva COVID-19 care a demarat astăzi în R. Moldova prevede vaccinarea lucrătorilor din sistemul de sănătate, personalul și beneficiarii azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, transmite Ministerul Sănătății.
Articole similare
Comentarii