Mesaj emoționant de la Angela Stafii de Ziua Profesorului

Astăzi, de Ziua Profesorului, mulți lauri sunt aduși cadrelor didactice, multe flori și recunoștință. Trainerul și consiliera de dezvoltare personală Angela Stafii vine cu un mesaj emoționant către dascălii noștri, pe care îl puteți citi mai jos.

Mâinile învățătorilor sunt diferite. Unele dintre ele, rumegate de griji și nevoi, se odihnesc acum calde pe soba timpului. Altele sunt mâini zburătoare. Cu ajutorul lor, profesorii scriu la tablă și te învață să îți transformi ochii în monoclu de căutat minuni în cărți. Alte mâini, rotunde, mici și gingașe îți așază pe cap coroana dăinuirii. Sunt și mâini noduroase. De obicei ele sunt vrăjitoarele care transformă cifrele și formulele în imagini ușor de înțeles. Ele ajută la explicat lumea asta ciudată în care tu, copil, crești.

Maria Semeonovna a intrat în clasă în ritm de poezie. Eram clasa 4-a și nu îmi vedeam capul de griji. Ba un pui de crescut, ba un strugure de mâncat, ba o pasăre de observat. Ei, multe tare pe capul meu născut de vre-o 9 ani. Când a intrat ea – minune! Toate grijile mele au zburat. Avea un costum bordo și un zâmbet din acela care cuprinde și pe cei din “Kamceatka”. Profa de limbă moldovenească(așa era atunci) și diriga noastră. Cum ne-a iubit!!!

În clasa a 7-a noi eram toți îndrăgostiți. Că așa era vârsta. Și toți îi povesteam ei dramele noastre. Într-o zi a intrat în clasă și a zis: am o inima cât o pâine maaaare! Toată clasa este îndrăgostită :))

În ziua în care a predat Eminescu, a intrat în liniște și a început să recite. Nu recita, povestea cu sufletul ei de profesoară care își iubește copiii, tot Luceafărul. 45 de minute am stat toți cu ochii în lacrimi. Chiar și băieții din Kamceatka. Are degete care împletesc dragostea de cuvânt. De la ea am învățat că Iubirea e Cuvântul.

La multi ani iubiti dascali, oriunde ati fi!”
***
Așadar, respectul unui profesor se câștigă și nu poate fi cumpărat nici cu flori, nici cu plicuri, nici cu ciocolate. Este respectul la care lucrezi zi de zi și pe care ulterior elevii îl manifestă pe întreg parcursul vieții. Asta e esența lucrurilor. Cu cât un profesor este mai respectat cu atât valoarea lui umană este mai mare, așa el devine o comoară pentru elevii săi.

Articole similare
Comentarii