Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a fost prezentat colegilor

Noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a fost prezentat în această dimineață de către prim-ministra Maia Sandu personalului Inspectoratului General al Poliţiei. Andrei Năstase, la rândul său, l-a prezentat pe şeful interimar al Poliţiei Naţionale, Gheorghe Balan, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Poliţiei.

Andrei Năstase a menţionat că Poliţia are o responsabilitate foarte importantă şi anume garantarea siguranţei fiecărui cetăţean. Acesta i-a urat şefului interimar al Poliţiei mult succes în activitatea profesională, menţionând că mizează pe responsabilitatea şi profesionalismul acestuia.

Andrei Năstase este avocat de meserie. Este absolvent Facultăţii de Istorie-Geografie a Universităţii ,,Stefan cel Mare” din Suceava, România şi al Facultăţi de Drept a Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Din 1997 până în 2000, activează ca procuror, angajat la Procuratura de transport din Chişinău. Din 2000 până în 2002 a activat în calitate de vicedirector al Întreprinderii Mixte Moldo-Germane Air Moldova S.R.L. Este membru fondator şi lider Al Platformei Demnitate şi Adevăr şi preşedinte şi membru fondator al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. În 2018 a fost ales primar de Chişinău, însă alegerile au fost declarate nule pe motivul constatării efectuării agitaţiei electorale în ziua alegerilor, contrar prevederilor Codului electoral, scrie adevarul.ro.

Articole similare
Comentarii