Moldovean, reținut în timp ce încerca să treacă clandestin frontiera R. Moldova

O persoană a încercat să traverseze pe jos hotarul R. Moldova cu România, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate. Însă, polițiștii de frontieră i-a dat planul peste cap. Acesta a fost reținut și documentat penal, transmite ER NEWS cu referire la un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Cazul s-a produs pe 20 ianuarie în jurul orei 16:20, în SPF Ungheni. Astfel, patrula Poliției de Frontieră de menținere a regimului și ordinii în perimetrul podului moldo-român Eiffel, a observat un bărbat care se îndrepta grăbit pe sub pod, având un comportament agitat.

 Imediat, la fața locului a fost solicitată prezența grupei de intervenție. Acesta observând patrula a încercat să se eschiveze, însă polițiștii de frontieră au intervenit prompt și au reținut persoana în cauză.

Ca urmare, bărbatul a fost identificat ca cetățean moldovean de 23 de ani, originar din raionul Orhei, satul Cihoreni. Fiind audiat, tânărul a recunoscut că nu deține acte de identitate, fără a invoca motivul, însă intențiile sale au fost de a ajunge ilegal în România.

 Pe cazul dat, ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Vest au inițiat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, prevăzută de art.27, art.362(al.1) CP al RM.

Articole similare
Comentarii