Morții care nu sunt lăsați să intre în biserică. Cât mai putem degrada ca societate?

0

Am ajuns s-o vedem și pe asta chiar în săptămâna Luminată a Sfintelor Sărbători de Paști. Morților le este interzis să intre în biserică. Nu pot avea parte nici măcar de o înmormântare liniștită, pașnică, normală. Din cauza conflictului între reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Mitropoliei Basarabiei care nu pot împărți biserica din satul Dereneu, raionul Călărași.

http://unimedia.info/stiri/video-scandalul-de-la-biserica-din-dereneu-reprezentantii-mitropoliei-moldovei-nu-au-permis-mortului-sa-intre-in-biserica-151634.html

Biserica a fost închisă de reprezentantul Mitropoliei Moldovei pentru ca preotul care aparține de Mitropolia Basarabiei să nu poată face slujba pentru răposat.

Este mai mult decât strigător la cer ceea ce se întâmplă. Și nu oriunde, dar chiar în biserică. Preoții, cei care ar trebui să ofere un exemplu de bunătate, de smerenie, de cumsecădenie pentru comunitate, dimpotrivă, sunt implicați în scandaluri cu iz politic, în certuri ca la ușa cortului.

Avem o societate care degradează tot mai mult pe zi ce trece și mă tem că au rămas foarte puține lucruri sfinte în societatea noastră. Oamenii au devenit răi, haini, nu mai cred în nimeni și nimic, numele bisericii este murdărit de asemenea incidente rușioase, pentru că nu există toleranță. Vrem să ne considerăm creștini, profund religioși, dar comportamentul de care dăm dovadă nu ne face față. Îmi pare rău să constat cât de mult am degradat și cât de jos am decăzut cu toții. Cine să ne mai ridice din prăpastie și să ne arate lumina, dacă și lumina a căzut și s-a stins?!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!