Nicolae Eșanu dă replică celor care îl critică: ”Le urez din tot sufletul să nu treacă niciodată prin calvarul la care mă supun pe mine”

Juristul Nicolae Eșanu unul din cei doi câștigători ai concursului pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională organizat de Parlament vine cu o reacție pe rețelele de socializare pentru cei care îl critică în aceste zile.

”Tuturor celor care aruncă cu noroi în mine, le urez din tot sufletul, ca ei și cei dragi lor, să nu treacă niciodată prin calvarul la care mă supun pe mine. Și vreau să le atrag atenție la un lucru, mult mai grav decât sechelele mele. Anume din cauza lor (specific că mă adresez doar celor care participă la această campanie rușinoasă cu bună-credință) foarte mulți profesioniști integri nu vor să-și asume funcții publice (înțeleg că atacând candidații care nu le plac contestatarii gândesc, că apără țara de balauri, dar să nu uite că există o tabără opusă, care vor supune aceluiași tratament profesioniștii pe care îi susțin ei).

Mai mult chiar, devine tot mai complicat de a crea comisiile de selectare, deoarece membrii acestora sunt supuși aceluiași tratament mizerabil”, a scris Nicolae Eșanu pe Facebook.

Amintim că Nicolae Eșanu a ocupat funcția de viceministru al Justiției între anii 2004 și 2009, în perioada guvernării comuniste, fiind în funcție când la conducerea Ministerului Justiției se aflau, mai întâi, Victoria Iftodi și apoi Vitalie Pîrlog.

De aproape 15 ani, Eșanu este membru al Comisiei de la Veneția. El a revenit în funcția de viceministru al Justiţiei în iulie 2013, iar în anul 2017, el a fost numit în funcția de secretar de stat al Justiției în Guvernul Pavel Filip.

În 2018, Eșanu a ieșit să vorbească cu un grup de protestatari ai Platformei „Demnitate și Adevăr”, care erau nemulțumiți de decizia CSJ privind invalidarea alegerilor locale.

Eșanu a fost unul dintre primii care a venit cu critici după prima decizie controversată a Curții Constituționale, din 8 iunie 2019, prin care au fost declarate neconstituționale toate hotărârile noului Parlament. „Sper din tot sufletul ca pagina oficială a Curții Constituționale a fost spartă și nu am ajuns până acolo încât să vedem că CC privește televizorul și declară neconstituționale hotărârile Parlamentului care, din câte înțeleg, încă nu au fost întocmite în formă scrisă”, a menționat atunci Eșanu.

Articole similare
Comentarii