Nitriții și nitrații: sunt cancerigeni și se găsesc și în produsele alimentare pentru copii

Nitriții și nitrații adăugați în alimente reprezintă un pericol pentru sănătate.

Suntem ceea ce mâncăm și suntem responsabili de ceea ce le punem în farfurie copiilor noștri. Când consumăm produse alimentare pline de aditivi alimentari (E-uri, ”otrăvuri”), ne otrăvim organismul și îl expunem riscurilor de a se îmbolnăvi, inclusiv de cea mai temută boală a timpurilor noastre – cancerul.

Platforma CE CONSUM EU vă vorbește despre aditivii alimentari care sunt cancerigeni și pe care îi găsim, cel mai des, în mezeluri, inclusiv în cele destinate copiilor. Așadar, este vorba despre nitriții și nitrații pe care pe eticheta produselor alimentare îi veți găsi sub forma de: E249, E250, E251 și E252 sau

E249 – nitrit de potasiu
E250 – nitrit de sodiu
E251 – nitrat de sodiu
E252 – nitrat de potasiu

Țineți bine minte aceste denumiri și aceste cifre și evitați pe cât puteți produsele alimentare care conțin acești aditivi alimentari.

Nitriții și nitrații adăugați în alimente reprezintă un pericol pentru sănătate

Când sunt ingerate, aceste substanțe pot contribui la formarea de compuși cancerigeni în stomacul nostru: numite nitrozaminele. Aceste substanțe sunt clasificate drept substanțe cancerigene probabile pentru om (categoria 2A) de către Agenția Internațională pentru Cercetare împotriva Cancerului (IARC), deoarece favorizează dezvoltarea cancerului colorectal, al doilea cel mai mortal cancer după cancerul pulmonar și cancerul de stomac. Nitriții pot crește riscul de a dezvolta boli de sânge, în special la persoanele din grupurile de risc.

Continuarea articolului – pe Platforma CE CONSUM EU

Articole similare
Comentarii