Noua ministră a Sănătății, Ala Nemerenco: “Rezidenții din sănătatea publică nu și-au mai primit salariile din luna aprilie”

Noua ministră a Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, semnalează despre situațiile neplăcute în care se află rezidenții din domeniul sănătății publice. Aceștia nu și-au mai primit salariile din luna aprilie.

“Rezidenților angajați la Ansp Moldova nu li s-a achitat salariul din luna aprilie. Practic ei nu au cu ce trăi. Jumătate din rezidenții anului 2, care se află în stagiu practic în raioane, au primit pentru luna martie salariul incomplet – doar câte 1000 lei.

Rezidenții la Ansp Moldova în loc să petreacă stagii practice și să se dezvolte profesional, sunt utilizați pe parcursul deja a 3 luni pentru a îndeplini o funcție simplă de operator în Direcția Management date in sănătate (introduc certificatele de deces în sistemul de date). Pentru asta trebuie să investească statul sute de mii și să pregătească un doctor ca apoi să-l utilizeze în munci necalificate?” a scris pe rețelele de socializare ministra Sănătății.

Ulterior, Ala Nemerenco a adăugat că și în alte specialități salariul rezidenților nu e plătit din aprilie.  “Nici până la ziua de azi nu s-a achitat recalcularea pentru lunile decembrie 2018 – martie 2019 conform cerințelor Legii 270 din 23.11.2018 cu privire la sistemul unic de salarizare a sistemului bugetar. Ministerul Finanțelor nu a alocat încă resurse pentru acest scop, și toți așteaptă. Aceasta denotă un singur lucru – CAZNAUA E PUSTIE”, a precizat ministra.

Deocamdată problema rezidenților nu a fost rezolvată.

Articole similare
Comentarii