Nu sunt educatori și nici bani: Gradinițe cu grafic de lucru redus

1

Gradinițe cu grafic de lucru redus. Iulia Nazaria, co-fondatoare a Asociației Părinți Solidari, scrie pe Facebook despre noile schimbări planificate de Ministerul Educației și Direcția Generală Educație a municipiului Chișinău prin care iar se fac economii pe seama copiiilor.

”Dupa ce ne-am „bucurat” de închiderea forțată a gradinitelor pe timp de vară cu un termen de până la 2 luni, Ministerul Educației și Direcția Generală Educație vine cu următoarea pastilă pentru „binele” copiilor și a părinților – REDUCEREA GRAFICULUI DE LUCRU AL GRĂDINIȚELOR. La adunări, în unele grădinițe, părinții deja sunt informați că se planifică modificarea graficului, de la 08.00 la 17.00 sau de la 08.00 la 18.00.

Din cauza lipsei de personal, un educator trebuie să lucreze la grup pentru 1.5 de normă și ca să se facă economii, prin urmare, se va reduce timpul de lucru al personalului. De asemenea aceasta schimbare va mai tăia din cheltuielile pentru alimentație, servicii comunale etc”, scrie Iulia Nazaria pe rețelele de socializare.

În comentarii, părinții și-au manifestat indignarea, spunând că orele lor de muncă se încheie la 18.00 și respectiv nu vor reuși să își ia copiii de la grădiniță în noile orare de funcționare a instituțiilor preșcolare propuse.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!