O nouă promoție de absolvenți ai Cursului de jurnalism

7 aprilie 2017. Ziua nu a fost aleasă simbolic, dar a coincis cu ultima lecție a Cursului de jurnalism pe care îl țin la Academia Prospera. Acum însă realizez că 7 aprilie este totuși un simbol, cel al Libertății. Iar eu pot spune că este un simbol al libertății de a vorbi, de a te exprima, de a gândi, de a căuta adevărul. Asta le-am spus elevelor mele la acest curs: Jurnaliștii sunt cei care caută adevărul și îl transmit publicului. Noi muncim pentru public, pentru oameni și atâta timp cât ești sincer cu tine, cu oamenii care te urmăresc înseamnă că îți faci meseria corect.

Ultima lecție s-a desfășurat într-o atmosferă mai puțin oficială (de fapt, și la ore atmosfera a fost una caldă, de la egal la egal) la Tucano Coffee, unde absolventele au prezentat lucrările sale.

În trei luni de zile, elevele au reușit să învețe foarte multe lucruri, cum ar fi ce înseamnă meseria de jurnalist sau mai degrabă acest mod de viață pe care îl acceptăm. Dar cel mai important este că adolescentele au reușit să stabilească între ele o relație de prietenie deosebită și să fie o echipă extrem de frumoasă. Așa și le-am spus: dacă vor să facă televiziune, este necesar să știe cum să formeze și să lucreze într-o echipă consolidată.

La vârsta adolescenței este foarte importantă acceptarea socială, să faci parte dintr-un grup, să ai cât mai mulți prieteni și eu mă bucur că ele au reușit să se găsească una pe alta, să împărtășească din lecturile pe care le fac și să se respecte.

Și cum portalul de știri UNIMEDIA este în căutare de reporteri buni, directorul instituției media, Cristian Jardan, a venit să testeze terenul 🙂 Potențial există și ar fi bine ca el să fie valorificat atunci când sunt oportunități.

La final, adolescentele au primit binemeritata Diplomă de absolvire a Cursului de jurnalism dar și câte o carte de dezvoltare personală marca Mihaela Stroe: ”În armonie cu mine” și ”Fii pe primul loc în viața ta”. Pentru un jurnalist de succes este necesară puterea interioară, respectul de sine și încrederea în forțele proprii.

Așadar, să cunoaștem absolventele acestei promoții:

Anna Baciu – annabaciu.wordpress.com

Mihaela Darie – mihaeladarie.wordpress.com

Laura Marian – laurentiamarian.wordpress.com

Alexandrina Gurițanu – guritalexa.wordpress.com

Daniela Dumbravă – danieladumbravablogspot.wordpress.com

Camelia Hodorogea – cameliahodorogea.wordpress.com

Am fost toate inundate de emoții. E firesc, au fost momente unice pe care le-am împărtășit împreună!

Iar aici aveți toată echipa! Una promițătoare și la început de drum!

Mai multe detalii despre cum se fac înscrierile pentru Cursul de Jurnalism găsiți pe prospera.md.

 

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

Articole similare
Comentarii