O valiză plină cu țigări, depistată la cursa aeriană „Chișinău-Londra”

Un tânăr este documentat pentru tentativa transportării ilegale peste frontieră a 5600 de țigarete de diferite mărci comerciale. Echipa comună de control, formată din polițiștii de frontieră și vameși, a identificat la cursa „Chișinău-Londra” persoana și bunurile, ascunse în bagajul de cală, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră al MAI.
În dimineața zilei de 1 decembrie a.c., în Aeroportul Internațional Chișinău pentru formalitățile necesare la autorizarea trecerii frontierei de stat s-a prezentat bărbatul de 24 de ani cu dublă cetățenie, a României și Republicii Moldova. Deși tânărul nu a declarat careva bunuri la organul vamal, în timpul controlului de securitate, cu referire la scanarea cu aparatul de raze X-ray şi procesării imaginilor, s-au depistat în bagajul de cală 28 de blocuri cu țigări. Lotul de țigarete, în număr de 5600, erau bine aranjate în valiză și ascunse în vederea transportării ilicite.
În rezultat, tânărul s-a ales cu un proces-verbal, conform indicilor art. 287 al. 10 Cod Contravenţional al RM. Cazul este cercetat în continuare de către  Serviciul Vamal, iar produsele de tutungerie au fost confiscate.
Articole similare
Comentarii