Patriarhia Română acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală”

Românca Simona Halep a devenit de mai multă vreme un simbol al performanţei sportive pe plan internaţional, fapt care a culminat cu obținerea trofeului Wimbledon 2019, cel mai vechi şi mai prestigios turneu de tenis dintre cele 4 turnee de Mare Şlem, transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române, preluat de Romanian Global News.

Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

Data înmânării distincţiei va fi stabilită de comun acord.

Imediat după finala câștigată în fața Serenei Williams, Simona Halep s-a pus în genunchi, însemnându-se cu semnul crucii.

Nu este prima oară când sportiva constănțeancă își mărturisește public credința: după fiecare partidă, ea se însemnează cu semnul crucii, indiferent de rezultat.

La un alt turneu de Mare Șlem de anul acesta, Open-ul Australiei, felul în care s-a închinat Simona i-a impresionat pe organizatori, aceștia capturând momentul și publicându-l pe contul oficial de Twitter al competiției.

La rândul său Președintele României, Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep.

Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele României în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc.

Articole similare
Comentarii