Președintele României a conferit medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente unor personalități din R. Moldova

Președintele României Klaus-Werner Iohannis a conferit prin Decretul prezidențial nr. 244 din 29 martie 2021, medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente unor personalități din Republica Moldova.

În contextul acțiunilor de marcare a Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, Ambasada României la Chișinău a organizat  în data de 6 octombrie 2021 o ceremonie de înmânare, de către ambasadorul României în Republica Moldova, domnul Daniel Ioniță, a distincțiilor menționate următoarelor personalități: Maria Sargun, Tudor Zbârnea, Petru Hadârcă, Anatol Vidrașcu, Simion Ropot, Iulian Rusanovschi, Valentina Casian.

Cu această ocazie ambasadorul Daniel Ioniță a declarat:

„Activitatea protocolară de astăzi se desfășoară în contextul fericit al relansării dialogului politic la cel mai înalt nivel dintre România, UE și Republica Moldova.  Vizitele la Chișinău ale înalților oficiali români desfășurate până acum, precum și cele care vor urma au menirea să amplifice și să consolideze relațiile speciale dintre România și Republică Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, istorie, cultură și spiritualitate. În același timp, aceste acțiuni sunt o dovadă vie a faptului că România a fost, este și va rămâne cel mai sincer și apropiat prieten al Republicii Moldova, onorându-și cu responsabilitate, principial și consecvență angajamente asumate față de toți cetățenii Republicii Moldova indiferent de limba vorbită, apartenență politică sau locul în care trăiesc, și care acționează pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.”

La ceremonia de decorare au participat din România domnii Sergiu Nistor, consilier al Președintelui României și șef al Departamentului Cultură, Culte și Minorități din cadrul Administrației Prezidențiale și Bogdan Gheorghiu, ministrul interimar al culturii.

Articole similare
Comentarii