Primara din Peresecina: ”România ne oferă un ajutor enorm pentru a menține localitățile vii”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri despre grădinițele din R. Moldova care au fost reparate cu suportul financiar al României.

În localitatea Peresecina, raionul Orhei, au fost renovate în perioada anilor 2016-2017 cele două grădinițe din sat. Mai exact, a fost reparat acoperișul la cele două grădinițe și blocurile sanitare a grupelor de la grădinița nr.3. Bugetul pentru aceste lucrări s-a ridicat la 2 milioane de lei, bani oferiți în totalitate de Guvernul României.

”Ajutorul enorm cu care vine Guvernul României este un imbold și un ajutor enorm pentru a menține localitățile vii, deoarece, dacă nu ar fi și instituțiile de învățământ în comunități, satele ar muri”, mărturisește primara localității Peresecina, Valentina Buzu.

 

Interviul integral cu primara din Peresecina, Valentina Buzu, îl puteți urmări accesând linkul de mai jos:

 

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Articole similare
Comentarii