Primarul comunei Cărpineni: ”Locuitorii recunosc în totalitate sprijinul acordat de Guvernul României cetățenilor din Cărpineni”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri despre grădinițele din R. Moldova care au fost reparate cu suportul financiar al României.

În comuna Cărpineni din raionul Hâncești, în anul 2015 au fost renovate, cu sprijinul contribuabililor români, două din cele patru grădinițe din localitate. În total pentru aceste lucrări, statul român a oferit peste trei milioane de lei în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova.

Cu sprijinul României, la Cărpineni a fost deschisă o nouă grădiniță și a fost renovat sediul unei grădinițe funcționale. Locuitorii recunosc în totalitate sprijinul acordat de guvernul României cetățenilor din Cărpineni. Tinerii din Cărpineni au instalat atunci o plăcuță pe o construcție mai înaltă unde era scris ”Cărpineni, pământ românesc”, drept mulțumire pentru această investiție de peste Prut”, a povestit primarul comunei Cărpineni, Ion Cărpineanu.

Interviul integral îl puteți urmări accesând linkul de mai jos:

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Articole similare
Comentarii