Proiectul claselor bilingve francofone în instituțiile de învățământ va fi consolidat, urmare a semnării unei Convenții de parteneriat

În cadrul vizitei la Chișinău a șefului diplomației franceze, Jean Yves Le Drian, pe data de 2 septembrie, în incinta Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” a fost semnată Convenția de Parteneriat între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Educației și Cercetării, Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Organizația Internațională a Francofoniei și Agenția Universitară a Francofoniei.

 Convenția își propune să asigure recunoașterea internațională a învățământului bilingv din Moldova și reconfirmă calitatea înaltă a studiilor bilingve în cadrul celor 8 licee incluse în proiect.

 În acest context, șeful diplomației moldovene Nicu Popescu a evidențiat că semnarea Convenției de parteneriat transmite un puternic mesaj de susținere proiectului claselor bilingve francofone în instituțiile de învățământ din țara noastră. 

Oficialul a discutat și cu reprezentanții corpului didactic despre eforturile care pot fi efectuate pe plan extern pentru sprijinirea formării inițiale și continue a profesorilor care predau în casele bilingve francofone.

Ministrul de externe Nicu Popescu, a punctat că fortificarea competențelor de cunoaștere a limbilor străine și valorificarea oportunităților de formare pentru tinerii din Republica Moldova este una din prioritățile diplomației moldovene și a susținut că ministerul de externe va continua să promoveze acest obiectiv și în cadrul altor vizite de nivel înalt.

Citește și:

Un expert francez de nivel înalt va fi detașat în cadrul administrației prezidențiale a R. Moldova

Articole similare
Comentarii