Singurul român care a câștigat de 3 ori cel mai greu maraton din lume vine cu daruri pentru copiii din R. Moldova

Singurul român care a câștigat de 3 ori cel mai greu maraton din lume, Tibi Uşeriu, a cumpărat primele 10 pachete care vor fi trimise din Bistriţa-Năsăud cu destinaţia Republica Moldova. Într-o postare pe Facebook, câştigătorul ultramaratonului de la Cercul Polar i-a îndemnat şi pe alţii să îi urmeze exemplul, scrie www.infoprut.ro.

„De 16 ani, Johanniter, în parteneriat cu Tăşuleasa Social, au un proiect: un copil din Germania dăruieşte un cadou unui copil din România. Noi de 16 ani primim ceva şi cred că e momentul să dăm şi ceva în schimb. Tăşuleasa Social, în parteneriat cu Johanniter şi cu cei de la Selgros care ne ajută pe partea logistică şi cu pachetele, pregătim un proiect pentru Basarabia.

Eu am fost de câteva ori în Basarabia şi cred că sunt acolo copii care au nevoie de aceste cadouri şi a venit momentul să oferim ceva în schimb. Eu vreau să fiu care să fac acest gest. Am venit şi am cumpărat de la Selgros 10 pachete. Eu cred că să dăruieşti îţi merge cumva la suflet, şi să primeşti, dar cu ce dăruim rămânem pentru o eternitate”, spune Tibi Ușeriu în postarea de pe rețeaua de socializare.

„Dragi prieteni, acțiunea «Camionul de Crăciun» în parteneriat cu organizația Die Johanniter Unfall Hilfe decurge deja de 16 ani. În acești 16 ani, am bucurat copii din multe județe: Bistrița-Năsăud, Suceava, Cluj, Mureș, Maramureș, Sălaj etc.

Anul trecut am fost prima dată și în Basarabia, în Raionul Glodeni cu un camion, împărțind bucurie la circa 1200 de copii. Anul acesta dorim să ne întoarcem cu 2 camioane la acești copii, dar în același timp am dori să vedem dacă în acești ani, în încercarea noastră de a schimba ceva în jur, chiar am reușit.

De aceea, în colaborare cu Selgros Bistrița, avem o provocare pentru toți care vor să învețe să dăruiască: cele 2 camioane cu cadouri cer încă două camioane însoțitoare. Oare reușim să strângem 2 tiruri de cadouri pentru copiii din Moldova? Oare am învățat ceva în acești 16 ani? Aceasta este șansa noastră să aflăm răspunsul: Selgros Bistrița a pregătit cadourile, noi trebuie doar să mergem și să le plătim la casă. Dacă nu suntem din Bistrița, altă modalitate este plata directă a sumei de 144,82 lei în contul de mai jos, cu specificarea: «cadou de Crăciun pentru Basarabia».

Cu banii adunați din cont, noi cumpărăm cadourile și în luna ianuarie le ducem copiilor din Glodeni. Tășuleasa Social, Cont IBAN RO50 BTRL 0060 1205 2541 08XX. Aceleași date bancare se pot găsi și pe site-ul nostru www.tasuleasasocial.ro. Cât de frumos e să primești, oare cum e să dăruiești?”, se mai arată în postarea lui Ușeriu.

Articole similare
Comentarii