Solidaritate Franța-Moldova: Un cec de 1000 de euro, în susținerea refugiaților ucraineni din Moldova

Solidari în fața urgiei războiului început de Putin în Ucraina. După incidentele care au avut loc recent în regiunea transnistreană, și R. Moldova a început să fie mult mai prezentă în presa din Franța, iar francezii – să manifeste interes și solidaritate față de noi.

Recent Asociația AGER, pe care am creat-o în Franța, mai exact în orașul Saint-Etienne a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta centrele de refugiați din Moldova care găzduiesc ucrainenii ce fug de ororile războiului. Am vorbit francezilor, în toata această perioadă, despre provocările prin care trecem.

Recunosc, nu este ușor să trezim interesul lor, pentru că francezii au și alte interese decât R. Moldova, unii chiar mi-au spus că până a mă cunoaște nu știau unde se situează această țară pe hartă. Dar pe timp de război multe se schimbă.

Sunt profund recunoscătoare Asociației France Bénévolat din Saint-Etienne care a demonstrat generozitate și solidaritate cu Moldova, în această perioadă complicată, oferind 1000 de euro pentru găzduirea refugiaților ucraineni în Moldova.

La întrevederea pe care am avut-o, reprezentanții Consiliului de Administrație a Asociației France Bénévolat au ținut să sublinieze că nu pot rămâne indiferenți față de ororile războiului și au decis să susțină atât cât pot R. Moldova și refugiații ucraineni care și-au găsit un adăpost aici.

Am decis ca banii să meargă către Organizația „Ajuta un om”, condusă de Doina Cernavca. Organizația asigură zilnic 3000 de refugiați ucraineni cu mese calde și este implicată plenar în această muncă titanică de ajutor pentru vecinii noștri din Ucraina.

Campania de colectare de fonduri în susținerea refugiaților ucraineni din Moldova este în continuare deschisă. Dacă aveți prieteni francezi care ar dori să susțină centrele de refugiați din Moldova în această perioadă complicată, îi puteți invita să facă donații. Iată rechizitele bancare unde se pot face donații:

Asociația AGER, Franța

Banca: Credit Agricole

IBAN : FR 76 1450 6044 1000 9018 5395 990

Code BIC (SWIFT) AGRIFRPP845

În definitiv, nu suma donației contează, dar gestul, umanitatea, solidaritatea, care uneori face mai mult decât o avere.

Articole similare
Comentarii