Un scurt bilanț al activității mele în anul 2018

Anul 2018 nu a fost unul cu progrese remarcabile în domeniul mass-media. Din contra, a fost un an ratat pentru dezvoltarea presei din R. Moldova. Chiar dacă s-au deschis noi posturi de televiziune, nu am avansat deloc la capitolul libertatea presei, nici când vorbim despre accesul la informație sau deschiderea autorităților față de jurnaliști. Au continuat intimidările, acuzațiile, avertizările în adresa jurnaliștilor care își fac onest meseria și sunt din ce în ce mai puțini cei care își păstrează verticalitatea în condițiile actuale ale R. Moldova.

În anul 2018, am continuat să îi informez pe cetățeni și să fiu în serviciul publicului prin sutele de articole pe care le-am publicat pe blogul personal www.elenarobu.md.

Am abordat diverse subiecte care au marcat anul 2018, mi-am expus opinia și am luat atitudine față de cele mai importante evenimente care se întâmplă acasă. Extrem de urmărite au fost istoriile conaționalilor noștri alungați de acasă de sărăcie și care s-au stabilit de ani de zile în străinătate. Acestea le puteți găsi la rubrica ”Jurnal de emigrant”, unde fiecare moldovean plecat peste hotare își poate povesti experiența sa de viață. Și asta nu pentru a fi lăudat sau criticat, ci pentru a crea o punte de legătură între cei care au rămas acasă și cei care au plecat în străinătate, pentru a crea o comuniune în care fiecare să se respecte și să se accepte așa cum este.

Și în 2018, blogul www.elenarobu.md a continuat să fie în topul preferințelor publicului. Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au abonat pe parcursul anului 2018 la blogul meu, care îl urmăresc în mod constant și găsesc aici soluțiile pe care le caută. Nu este ușor să dai dovadă de verticalitate în condițiile actuale, cu atât mai mult când majoritatea ezită să preia aceste exemple și principii.

Vă doresc tuturor să aveți parte de multă sănătate în anul care iată a sosit, să vă păstrați integritatea și verticalitatea în aceste momente de mare cumpănă – cu alegeri parlamentare și locale într-un singur an.

Să ne auzim doar de bine în anul 2019 și să contribuim fiecare dintre noi, cu ce putem, la modernizarea acestei palme de pământ.

Articole similare
Comentarii