Unde puteți găsi filmul „Ce lume minunată”

În sfârșit, filmul regizorului, actorului și omului de televiziune, Anatol Durbală, „Ce lume minunată”, poate fi vizionat de toată lumea. Pelicula a fost plasată pe youtube.com și poate fi văzută de oricine. Regizorul s-a ținut de cuvând, așa cum a promis, așa a și făcut.

Asta nu înainte ca filmul să ia nenumărate premii internaționale.

Dar să le luăm pe rând.

* Merită să găsiți 1.12 minute pentru a aprecia o peliculă 100% autohtonă. Nu în fiecare lună se realizează filme sută la sută în R. Moldova, iar efortul celor care încearcă să facă cinematografie în țara noastră merită toate aplauzele noastre.

* Subiectul este unul intrigant și, deși nu se vrea un film despre 7 aprilie, este tocmai despre tortura din Comisariate/Inspectoratele de poliție. Veți vedea un comportament de polițist foarte viu/dur/aproape neomenesc/ jucat de binecunoscutul actor Igor Caras-Romanov.

http://unimedia.info/tv/alb-negru/176/live-igor-caras-romanov-in-studioul-unimedia

*Este până la urmă drama noastră umană, născută din prostie și ignoranță

*Pelicula merită să fie văzută de către toți colaboratorii MAI, inclusiv structurile de forță speciale.

*Pelicula a luat nenumărate premii internaționale, deci avem cu ce ne mândri. Iată câteva dintre ele:

1. Trei premii la Festivalul de Film Independent din Massachusetts, SUA. Pentru cel mai bun regizor, pentru cel mai bun scenariu și Premiul Special al Juriului Pentru cel mai bun Film Străin.

2. Premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) pentru debut, Polonia

3. FilmFest SEE à Paris France 2015, premiul pentru cel mai bun scenarist

4. SOE în Berlin Germania 2015, premiul pentru cel mai bun film

5.Crossing Europe Austria 2015, premiul publicului

Și încă multe altele…

În plus, pelicula a ajuns să fie proiectată și în mai multe țări europene cum ar fi Franța, Spania, Slovenia, Germania, Suedia, România, Austria și altele.

În țara în care cinematografia aproape că nu este susținută de către stat, în care nu există un Fond al Cinematografiei, în care nu se dau bani pentru realizarea filmelor, în care cinematografele nu sunt interesate să prezinte filme autohtone, în care nici măcar publicul nu este foarte interesat să urmărească un film autohton, echipa care a lucrat la această peliculă „Ce lume minunată” a reușit să cucerească și publicul din străinătate, a reușit să prezinte R. Moldova și din altă perspectivă, nu doar în care s-a furat un miliard de dolari.

Regizorii noștri autohtoni ducăo muncă de sisif pentru a reanima cât de puțin cinematografia moldoveneasca, dar e nevoie de multă susținere și voință din partea autorităților. Legea cu privire la cinematografie a fost votată în 2014, dar realizarea ei întărzie foarte mult. Unii dau vina pe schimbarea Guvernelor, dar cred că ăsta e doar un pretext. În realitate, probabil încă nu au împărțit între ei cine va gestiona banii care se vor acumula în acel Fond al Cinematografiei. Nu este clar cum va funcționa Centrul Național al Cinematografiei, care urma să fie creat conform Legii cu privire la cinematografie. Și încă multe lucruri sunt neclare la mijloc.

Dincolo de toate astea, aș vrea să încurajez echipa Youbesc și pe maestrul Anatol Durbală și să le doresc multă inspirație pentru filme care să aducă multe trofee acasă. Filme care să fie apreciate pe bună dreptate și acasă, și în străinătate. Regizorul Anatol Durbală, a spus la emisiunea Alb&Negru că are multe idei de filme bune.

http://unimedia.info/tv/alb-negru/376/anatol-durbala-in-studioul-unimedia

Abia aștept următoarea peliculă.

Mult succes!

Articole similare
Comentarii