Unde va avea loc Eurovision 2019. Anunțul a fost făcut astăzi

După nenumărate polemici și discuții contradictorii de ordin politic și religios s-a decis. Eurovision 2019 va avea loc la Tel Aviv, capitala Israelului. Uniunea Europeană a Audiovizualului și Corporația Israeliană de Radiodifuziune au anunțat că Tel Aviv a acumulat un punctaj mai mare decât Ierusalimul, prin urmare Eurovision 2019 va avea loc pe 18 mai la Centrul de Expoziții de la Tel Aviv. Anunțul a fost făcut astăzi de către Corporația Israeliană de Radiodifuziune și Uniunea Europeană a Audiovizualului (EBU).

Presa israileană scrie că luna trecută, reprezentanții EBU au vizitat Israelul, examinând locurile oferite de câteva orașe. Tel Aviv-ul a oferit Centrul de Expoziție, Ierusalimul- Arena, iar Eilat-ul a planificat să construiască un complex special pentru Eurovision. În final, a fost luată decizia ca acest concurs să se desfășoare în Pavilionul 2 al Centrului de Expoziții din Tel Aviv. Pavilionul are o capacitate de 9.000 de locuri (în funcție de mărimea scenei).

Amintesc aici faptul că imediat după ce Israelul a câștigat Eurovision 2018, a pornit un val de polemici cu privire la orașul în care să se desfășoare concursul în 2019: Tel Aviv sau Ierusalim. Există voci care spun că au fost presiuni ale țărilor europene, precum și chestiuni atît religioase, cât și politice. Într-un final decizia a fost luată.

Articole similare
Comentarii