(VIDEO) Diaspora este invitată în toamnă la spectacole de zile mari la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va surprinde plăcut publicul și în acest an. În deschiderea stagiunii, care va avea loc pe 19 septembrie, se va juca un spectacol inedit în regia lui Visarion Alexa, un nume greu în România. Începând cu 6 august se lucrează deja la spectacolul ”Carnavalul” după piesa lui Ion Luca Caragiale ”De-ale carnavalului”, în regia lui Visarion Alexa. Până în prezent, regizorul român a pus în scenă peste 100 de spectacole și a realizat ca scenarist și regizor 7 filme artistice de lung metraj.

Despre asta a vorbit actorul Teatrului Național ”Mihai Eminescu”, Anatol Durbală, în cadrul unui interviu oferit blogului www.elenarobu.md.

”Ne-am întâlnit de câteva ori cu regizorul Visarion Alexa, mi-a lăsat o impresie foarte bună. Faptul că regizorul Visarion Alexa este la Chișinău este un merit al dlui director al Teatrului Național Petru Hadârcă, probabil, că a reușit să îl aducă. Dl Alexa m-a distribuit într-un rol absolut neașteptat pentru mine. Proiectul a început pe 6 august și va deschide Gala Teatrelor Naționale din R. Moldova și România din acest an”, a mărturisit Anatol Durbală.

Actorul mai spune că cel mai mult în acest spectacol îl interesează procesul în sine și că este gata să se arunce în foc și pară, să lucreze cu dăruire pentru public.

Anatol Durbală i-a invitat și pe conaționalii din diasporă să vină la premiera spectacolului ”Carnavalul” care va avea loc pe 19 septembrie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”. Biletele vor putea fi procurate începând cu 1 septembrie, iar online – în a doua jumătate a lunii august.

Mai multe detalii aflați din interviul de mai jos.

Articole similare
Comentarii