(VIDEO) Eleva și profesoara din Moldova care au câștigat Concursul de nuvele francofone și o vacanță în Franța

Concurs de nuvele francofone. A participat la cea de-a 5-a ediție a Concursului de nuvele francofone 2018, organizat în Franța la inițiativa Asociației ”Lire a Saint-Etienne”, s-a clasat pe primul loc și a câștigat marele premiu – o vacanță în orașul francez Saint-Etienne. Vorbim despre Sanda Malic, elevă în clasa XI-a la Liceul ”Natalia Dadiani” din Chișinău. Tânăra a fost însoțită în Franța de către profesoara sa de limbă franceză, Tatiana Țurcan, care la ediția din acest an a obținut performanța de a avea tocmai 3 elevi de-ai săi clasați pe locurile 1,2,3 la concursul de nuvele.

Deja de cinci ani la Concursul de nuvele francofone pot participa și elevi din R. Moldova, grație Asociației ”Prietenii Moldovei” din regiunea Auvergne-Rhone-Alpes care se implică plenar în organizarea concursului. Tot Asociația ”Prietenii Moldovei”, al cărei președinte este Consulul onorific al Moldovei în Franța, Christian Daudel, oferă marele premiu – o vizită de câteva zile în orașul francez Saint-Etienne.

Într-un interviu oferit pentru blogul www.elenarobu.md Sanda Malic și Tatiana Țurcan au vorbit despre bucuria de a afla că au câștigat concursul la care au participat 18 elevi din R. Moldova. De asemenea, au împărtășit și din impresiile pe care și le-au făcut vizitând pentru prima dată Franța. Interviul integral îl puteți urmări mai jos.

Așadar, acest concurs de nuvele francofone oferă oportunități foarte bune pentru elevii din R. Moldova, care studiază limba franceză, să își testeze cunoștințele la franceză, să utilizeze imaginația și creativitatea și să demonstreze că sunt cei mai buni. Toate aceste eforturi sunt ulterior răsplătitite cu o vizită de câteva zile în Franța. Visele pot deveni realitate, dacă te implici și acționezi.

Mult succes pentru toți elevii gata să se înscrie la concursul de nuvele francofone 2019!

 

Articole similare
Comentarii