(VIDEO) Revoltător: Un preot a fost filmat în timp ce făcea politică în biserică

Devin din ce în ce mai dese cazurile când preoții folosesc biserica pentru a transmite mesaje politice enoriașilor. Cazurile se întâmplă și pentru că cetățenii sunt toleranți și acceptă să se facă politică în biserică. Altfel, nu ar mai merge la acele biserici și nu ar mai asculta de acei preoți.

O soluție ar fi ca preoții care fac politică în biserică să fie filmați și prezentați opiniei publice. Să se știe cu ce se ocupă. Așa i s-a întâmplat și unui preot din județul Timiș, România, care a fost filmat în timp ce face politică în biserică.

Potrivit stiridiaspora.ro, preotul, care trebuia să le transmită enoriașilor învățături despre Dumnezeu, îi îndeamnă să lupte împotriva președintelui României, Klaus Iohannis. Acesta mai aduce în discuție și #rezist, dar și tragedia Colectiv.

“Nu e vina consilierilor că nu există buget, cum cineva în trecut căuta să inducă în eroare. Nu. Este vina aceluia care nu are cruce pe biserica pe care el o reprezintă. Are un buzdugan. Atenție mare! Și ceea ce spun eu acum îmi asum cu toată responsabilitatea pentru că trebuie să lupți împotriva celor care luptă împotriva bisericii și împotriva crucii. Un om care a trimis bugetul statului de nu stiu câte ori la tot felul de verificări și la tot felul de transcrieri și așa mai departe. Nu spun să măgulesc pe nimeni, dar noi, reprezentanții bisericii, trebuie să avem verticalitate pentru că vorbim de axis mundi”, a declarat preotul.

Preotul a mai adus în discuție și #rezist. Despre ei a spus că sunt atei.

“Mie nu mi-e frică de cei care au acel #rezist, care m-au scos afară când am fost cu crucea în zona nouă: plecați de la noi că noi suntem atei, suntem agnostici, noi suntem cine suntem”, a spus preotul.

Slujitorului Bisericii vorbește și tragedia care a îndoliat România, respectiv Colectiv. “Aduc aminte evenimentul tragic, ferească Dumnezeu, cu acel club, dezmăț. Ce-o fi fost acolo, în care au murit oameni, care au fost duși acolo de ăla urâtul, nu de către preoții bisericii. Atenție! Dar cu ce-o fi fost de vină Patriarhul Daniel că nu o ieșit în stradă? Sau preoții? Să ma ierte Dumnezeu”, a mai declarat preotul.

Articole similare
Comentarii