(VIDEO) Sfaturi prețioase de la Angela Stafii: Ce facem când părinții se implică în viața copiilor adulți

Intervenția părinților în viața copiilor adulți care și-au creat deja o familie sau sunt într-o relație de cuplu este un subiect dureros, dar și tabu pentru societatea noastră. S-a creat cumva o normă ca părinții să vină cu tot felul de sfaturi pentru noua familie, să îi învețe cum să trăiască, iar această intervenție este de multe ori una toxică, dăunătoare familiei copiilor adulți care și-au întemeiat o familie. Din păcate, aproape nimeni nu ne învață cum să ne trăim viața în armonie, ce fel de relații să avem cu părinții, ce model de familie să urmăm.

Împreună cu consilierul de dezvoltare personală și trainerul Angela Stafii abordăm, în cadrul unui interviu, acest subiect tabu și controversat al relației părinților cu copiii lor adulți. Sunt sfaturi prețioase oferite de Angela Stafii și care pot să vă ajute să îmbunătățiți relațiile pe care le aveți cu părinții/copiii.

Iată doar câteva gânduri împărtășite de Angela Stafii pentru toții părinții și copiii care își doresc să aibă relații armonioase.

*în momentul în care doi tineri intră într-o relație serioasă, ei se separă de familia în care au crescut

*intervenția părinților (mama sau tata) în viața copiilor adulți este un fel de abuz emoțional sau financiar

*se întâmplă adesea, din păcate, că părinții cred că știu mai bine ce este bine pentru copilul lor. În modul acesta ei devin agresori, iar relații au de suferit foarte mult.

*în momentul în care mama băiatului intervine în rutina celor doi (are nevoie de tot felul de servicii suplimentare) și când se vede în continuare mamă de băiat nu de bărbat căsătorit, aici apare o problemă, apare concurența între soție și mamă, dar lucrul acesta nu trebuie să se întâmple

*noua familie creată are nevoie de spațiu și libertate și dacă vedeți că greșesc, lăsați-i să greșească, noi învățăm din greșeli. Familia ce cimentează în momentul în care trec împreună prin greutăți

*dacă o facem pe salvatorii, copiii ne vor exclude, nu vor mai vorbi cu noi

*sfaturile sunt bune atât timp cât sunt cerute, binele nu poți să îl faci cu de-a sila

Cei care se află în relații dificile cu părinții/copiii și ar dori să iasă din acest cerc vicios, pot apela la un specialist care să îi ajute (știu că în societatea noastră e cumva ”rușinos” să mergi la un consilier, trainer, dar asta e doar o prejudecată și steriotip băgat în cap de-a lungul anilor). O puteți găsi pe Angela Stafii care știe cum să vorbească pe înțelesul tuturor și direct din inimă.

Articole similare
Comentarii