Vor circula troleibuze pe str. V. Alecsandri din Chișinău

Proiectul de renovare a străzii V. Alecsandri din Chișinău este o mare necunoscută. Și asta pentru că, noi, cetățenii care locuim în acest oraș, nu știm cum va arăta în final această stradă renovată. Nici măcar consilierii municipali nu conosc acest lucru. A recunoscut asta conslierul PPEM, Ruslan Codreanu, în emisiunea Alb&Negru. Mă întreb dacă Direcția Transport și Căi de Comunicații a Primăriei Chișinău cunoaște cum va arăta str. Alecsandri renovată sau proiectul se schimbă de la o zi la alta, în funcție de preferințele pe care le au funcționarii din primărie sau primarul general?

Se pare că autoritățile au uitat să facă spații pentru locuri de parcare pe această stradă, iar când și-au amintit acest lucru, au început să cârpească pe ici colo niște locuri de parcare, total negândite.

Au fost întrebați cetățenii cum e mai bine să arate această stradă, unde e mai bine de amenajat locuri de parcare, câte locuri de parcare sunt necesare, cât e de aglomerată această stradă? Cu siguranță nu.

O altă mare dilemă sunt liniile de troleibuz care au apărut pe strada V. Alecsandri. Deocamdată nu se știe ce fel de troleibuze vor circula pe acolo, ce puncte ale orașului va uni această linie de troleibuz, dacă este una nouă sau una veche. A fost făcut oare vreun studiu de fezabilitate în acest sens?

Acum strada este supraaglomerată, ambuteiajele sunt la ordinea zilei, iar dacă pe acolo vor circula și troleibuzele, atunci această stradă poate fi considerată paralizată pentru transportul privat. Au fost întrebați cetățenii dacă vor ca pe acolo să treacă liniile de troleibuz? Pentru cine sunt destinate aceste troleibuze, dacă în mare parte pe str. Alecsandri sunt oficii?

Strada Alecsandri este unul din trasee care duce spre Telecentru și este destul de solicitată. Nici nu vreau să mă gândesc la ce ne așteaptă dacă se continuă în acest ritm.

Și așa transformăm Chișinăul într-o capitală europeană, unde proiectele sunt realizate în acord cu cetățenii și pentru confortul lor.

Bun găsit, Chișinăul nostru european!

Articole similare
Comentarii